Всеки човек в един или друг момент му се налага да закупи бойлер в зависимост от възможностите си.

За да мине всичко гладко, когато купувате нов бойлер е необходимо да имате предвид няколко основни момента. Преди да започнем имайте предвид, че цената не е най-важният фактор.

Независимо от финансовите възможности често пъти избрания модел бойлер няма възможност да бъде монтиран.

И така ето ги петте основни момента, който трябва да имате предвид.

Място за монтаж

Преди да решите да закупите бойлер е небходимо да изберете мястото за монтаж. Тук изборите са два – дали да бъде в банята или в другаде (мокро помещение, килер и др.). Мястото определя типа и размера на бойлера. Когато избирате място предвиждайте и лесен достъп за последващо сервизно обслужване, лесен монтаж и демонтаж.

Тип на бойлера

Предвид мястото за монтаж бойлера може да бъде вертикален или хоризонтален. Няма принципна разлика между хоризонтален и вертикален бойлер. Също така е важно ако предвиждате бойлер за офис, производствена сграда да помислите и вариант за поточен бойлер.

Доставка с монтаж

Когато купувате бойлер винаги взимайте предвид това, че е необходим монтаж. Дори и да си доставите вие бойлера все пак е задължително и безопасно да се извърши монтажа от специалисти. Затова при покупка се уверете, че е включен монтаж или да вземете препоръка за техници, който могат да го монтират.

Обем на бойлера

Задължително предвидете малко повече възможности особено, когато бойлера ще се ползва от няколко души. Класическият вариант за домакинство от 4 човека е 90 литров бойлер.

Гаранционно обслужване и сервиз

Преди да закупите бойлер се уверете, че избрания от вас модел има гаранция от 2 години за територията на Европейския съюз. Освен това е задължително да се подсигурите със сервиз за следгаранционно обслужване.