Обикновено много хора избират проточните бойлери поради това, че нямат място или искат винаги да имат на разположение топла вода.

Обаче преди да се спрете на проточен бойлер иамйте предвид, че той поначало не е предназначен за къпане.

Втората му особеност е, че не е толкова енергоефективен. Това е така, тъй като той се активира чрез датчик и водата се загрява в момента на ползване. Тоест, нямате педварително затоплен обем вода.

Проточният бойлер е много добър избор за помещения в който често се налага миене, но не е нужно да се загарява предварително обем от затоплена вода. Това са помещения за производства или ремонт, където винаги е нужна топла вода. Понякога проточни бойлери се използват и в специфични лабораторни условия.

Едно важно предимство на проточния бойлер е че водата се затопля в момента на ползване и поради това няма топлинни загуби. Освен това нямате водосъдържател под налягане. Принципно проточните бойлери са по-малки като размери и лесно могат да се впишат в интериора или дори да се скрият в подходяща ниша или шкафче.

Ако се налага да ползвате проточен бойлер е задължително да отчетете някои факти:

  • Висока консумация – между 7 и 10 KW.
  • Понякога, когато налягането на водата не е голямо струята е по-слаба и при недостатъчна мощност няма да имаме топла вода.
  • Необходимо е да се предвид предпазители за бойлера.
  • За да се използва ефективно проточен бойлер е небохдима мощност от поне 18KW, което означава, че е препоръчително да имате трифазен ток. Поради това както по-горе уточнихме често се използва в работни помещения.

Ако ви се налага да използвате проточен бойлер или не сте сигурни в избора си винаги може да се свържете с нас и ние ще ви помогнем.